zaterdag 25 mei

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Nieuws 29 mei 2007
   Scheidende burgemeester
   Van As werd ereburDineke van As ereburger van Nahediger van partnerstad Nahedi

ASSEN – Scheidend burgemeester Dineke van As-Kleijwegt is benoemd tot ereburger van de Zuidafrikaanse stad Naledi. Tijdens een bijzondere raadsver-gadering heeft burgemeester Ruth Mompati dat bekend gemaakt. Mevrouw Van As dankt de benoeming aan haar bijzondere inzet voor deze Zuidafrikaan-se partnergemeente van Assen.
De afgelopen tien jaar heeft Assen onder leiding van zijn burgemeester op verschillende terreinen bijzondere inspanningen verricht om de omstandigheden in Naledi te verbeteren. Dat gebeurde onder meer op het gebied van afvalbeheer en huisvesting en ten aanzien van de bestrijding van HIV en AIDS.
Met het bestuur van de Stichting Naledi en enkele ambtenaren van de gemeente was Dineke van As afgelopen week in Naledi. In de bijzondere raadsvergadering kon zij de gemeenteraad van die stad berichten dat er meer dan 150.000 euro is ingezameld voor het realiseren van een hospice voor ouders en wezen van HIV- en AIDS-slachtoffers.
Het recordbedrag komt onder meer van de opbrengst van een bijzondere veiling van kunstwerken. Ook riep de burgemeester eerder haar relaties op in plaats van cadeau’s een bedrag voor dit doel te schenken ter gelegenheid van haar afscheid per 1 juni. 
Laatste nieuws