woensdag 20 februari

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Kunst & Cultuur 29 maart 2008

Boeiende voordracht van de schrijfster Inge Jansen tij-dens ‘Broodje Cultuur in Theatercafé VandeBroodje Cultuur, schrijftster Inge Jansen over Chinarveen

ASSEN – Onder de noemer ‘Broodje Cultuur’ gaf mevrouw Inge Jansen, universitair geschoold sinologe en schrijfster van reisgidsen (waaronder de befaamde China-uitgaven van Do-minicus) donderdagmiddag voor een uitverkocht Theatercafé een boeien-de presentatie over Beijing. Dat gebeurde in het kader van het jaarthema China tijdens het lunchbuffet in het Theatercafé Vanderveen.
De stad staat momenteel volop in de aandacht  vanwege de Olympische en Paralympische Spelen. Naast de vele beziens-waardighedeKyun Sub (contrabas)n bracht zij het leven van alledag en de grote veranderingen die zich momenteel in deze miljoenenstad voltrekken, in beeld.
Na de uitstekende voordracht volgde een interessant optreden van de Koreaan-se contrabassist Kyun Sub (foto) en pianist Maarten Westers. Zij componeerden hedendaagse jazz- en bluesmuziek met daarin de typisch Chinese pentatonische (vijftonige) toonladder vervlochten.
Het publiek had veel waardering voor deze experimentele muziek.
In zijn dankwoord richtte mede-organisator Nico Vanderveen zich ook tot de organisatoren van het ‘Broodje Cultuur’ in Emmen,  Aleid Rensen, Jaap Rensen (voorheen directeuren van de Emmer Zoo) en Anjo Geluk.
Zij organiseren al drie jaar in Emmen lunchvoordrachten, die  zich in veel belangstelling mogen verheugen. Zij waren het, die Vanderveen en De Kolk inspireerden ook in Assen een podium voor culturele presentaties in te richten.
Op de laatste donderdag van de volgende maand (24 april)  portretteert Mieke-Martje van der Broek haar tijdens een recente reis naar China gedane ontmoetingen.
De organisatie heeft bovendien de zeer talentvolle Chinese pianiste Luodan Luo gecontracteerd. Zij zal moderne Chinese songs en traditionals ten gehore brengen..

 

 

 

Laatste nieuws