vrijdag 10 juli

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Eten & Drinken - Eten en Drinken 6 augustus 2015

ZAKEN die ons RAKEN

Appels en peren.

Ja, ik weet het. Appels en peren mag je niet vergelijken. Maar je mag wel wat dingen naast elkaar zetten, zonder dat je daaraan te veel conclusies verbindt.

De, wegens onrechtmatig handelen, ontslagen directeur van de spoorwegen krijgt zeven maandsalarissen mee, zegt men. Daarmee is een rechtszaak voorkomen/afgewend wordt beweerd. Het gaat om 173.000 euro. Als je dat omrekent naar een jaarsalaris kom je bij ongeveer 300.000 euro. Wat is ook weer de Balkenendenorm? De ‘Spoorwegen’ is toch een staatsbedrijf? ( alle aandelen zijn in handen van de staat)

Nu de peren. Het bedrag van 173.000 euro heb ik vergeleken met een jaar uitkering van de AOW.( € 9732, -) Je moet als AOW-er er ruim 17 jaar over doen om dat bedrag binnen te krijgen. Voor één jaarsalaris van de vroegere NS baas, kun je 30 AOW-ers van geld voorzien gedurende één jaar.

Ik weet het, je mag het niet vergelijken want het zijn ongelijke ‘grootheden’, maar toch prikt er iets. Werd er vroeger bij ons iemand betrapt op oneerlijk handelen, dan volgde ontslag op staande voet. Geen baan en geen geld.

Appels en peren, maar toch prikt het wat.

Jaap Bouma

Eten & Drinken - Eten en Drinken 18 september 2013

Eten en drinken in Assen
 met het AsserJournaal


In het AsserJournaal wordt met regelmaat verslag gedaan van bezoeken aan restaurants in de stad.
Sinds de invoering van de euro is er veel geklaagd over de vooral in de horeca gestegen prijzen. Is er met een modale portemonnee nog wel van een redelijk diner te genieten?

Wat is een redelijke prijs?

Wij gaan uit van een bedrag van €55 voor twee personen voor een diner van drie gangen (soep, hoofdschotel en dessert) met aperitief en bij de maaltijd vier dranken (wijn, bier, frisdrank).

Er wordt beoordeeld op de prijs-kwaliteit verhouding, bediening en ambiance.


Een geslaagd Japans avontuur in het haast onherkenbare oude KersenbloesemMarktzicht

ASSEN – Het moest er na-tuurlijk van  komen, een bezoek aan de nieuwe loot aan de stam van de Asser restauranterie Su-shi Grill Yume, onderge-bracht in het eeuwenou-de Marktzicht.

Om met de deur in de zaak te vallen, het zag er zeer representatief uit, hoewel niets herinnerde aan het land waar de menukaart voor het grootste deel op gebaseerd is.
Hoewel, de witte uitmonstering van het interieur mocht best doen denken aan de overweldigende kersenbloesem die Japan in het voorjaar een onvergetelijke aanblik geeft.

Dat hebben we overigens niet uit eigen ervaring, want in Nippon zijn we nooit geweest, maar verlaten ons op collega-wereldreiziger Wim Dussel, de inmiddels overleden nuchtere Groininger journalist die daar lyrisch over was.
Een vriendelijke ontvangst en met een plek aan een tafel die een wijds uitzicht bood op het Veemarkt-terrein kon het avontuur beginnen, want behalve het nuttigen van een enkele eenzame sushi waren we wat de Japanse keuken betreft zonder ervaring.
En dat avontuur begon met het beschouwen van de on-alledaagse menukaart, waarop kleine afbeeldinkjes staan met een beschrijving in piepkleine lettertjes van de eetbaarheden.

Daar moest wel enige uitleg bij komen om tot een keuze te komen. De baas zelf kwam uitleggen hoe het systeem in elkaar zit en daar hadden we naar waarheid vermeld, wel enige moeite me.
Maar met behulp van een vriendelijke Assense medeburgeres  kwamen we er uit en toen kon het  feest beginnen.
Op speciale lijsten kon de keuze van zes gerechten per nummer worden genoteerd en nadat die aan de keuken waren afgeleverd was het wachten op wat er zou gebeuren.

Dat verliep geheel volgens plan. De bestelde zes porties kwamen binnen redelijke tijd op tafel en dat was een aardig gezicht. Geen uitbundige hoeveelhe-den, maar dat is ook de bedoeling.
Het is slechts de eerste gang, waarop als men dat wenst (en kan verwerken) nog eens vijf volgen, zo-dat er een haast onafzienbare keur van op Japanse manier bereide producten de revue passeert.
Een culinair feest met meer dan honderd keuzes. Het is een raadsel hoe ‘de keuken’ dat allemaal voor elkaar krijgt.
Voor wie wel eens eerder deze rubriek heeft gelezen, is duidelijk geworden dat de Hij van ons duo geen internationale eter is en nogal voorzichtig de kaart hanteert. De zij is helemaal een wereldburger en durft alles aan, zolang het maar geen rode bieten zijn.
Samen vormen we dus een representatieve afspiegeling van de bezoekers. En in volslagen harmonie luidt wat Yume betreft het oordeel dat we hier te maken hebben met een restaurant dat met zijn aanbod voor iedereen en voor iedere smaak ruim boven de middelmaat is.
Met de mogelijkheid vijf keer een volledige ‘ronde’ te kunnen bestellen zal er haast niemand zijn die niet aan zijn trekken komt.
Wij hadden aan drie rondes (inclusief dessert) ruim voldoende.

Bij Yume betaalt men een prijs voor alles wat men daar consumeert – net als bij een buffet restaurant als de Jasmijn. Het grote verschil is dat anders dan bij zo’n Wok en Chinees buffet, de cliënt niet zichzelf behoeft te bedienen, maar alles keurig op tafel neergezet krijgt. En dat is voor menigeen een aanbeveling om van dit systeem gebruik te maken.

De dinerprijs bedraagt 2.50  euro exclusief dranken 
Met een rekn ing van   € 57,75 zaten we binnen de normen


Beoordeling


Prijs/kwaliteit en kwantiteit:  9
Bediening: 8
Ambiance:  8
Algemene Indruk: 8+
Oordeel: Zeer Aanbevolen

JAN en LENI HOF Eten & Drinken - Eten en Drinken 14 januari 2013

Culinaire wandeling door het stadshart van historisch Assen

ASSEN - Na het succes van de twee Culinaire wan-delingen die in november werden gehouden staat er weer een nieuw culinair, sportief en leerzaam evenement te wachten.
Het gaat hier om de culinaire wandeling, die op 27 januari zal worden georganiseerd.
Met een stadsgids van de Asser Historische Vereniging als voorganger kan door het oude stadshart van Assen weer en wandeling woden gemaakt volgens een route langs een paar restaurants, die ten doel hebben de wandelaars met Asser gastvrijheid te verwennen.
Er kan keuze worden gemaakt uit de restaurants Casa del Gelato, Restaurant Touché, Restaurant Hotel de Jonge, Restaurant Liff en Restaurant De Hertenkamp.
Er wordt begonnen met een kopje koffie of thee met wat er bij, waarna de wandelingen beginnen en worden afgewisseld met een voorgerecht, vervolgens een hoofdgerecht en tot besluit een volwassen dessert.
_____________________________________________________

zondag 27 januari  
Ontvangst/aanvang 12.30 uur in Casa del Gelato, Brink 15-16. Einde ca 18.00 uur.

Kleding: casual/wandelschoenen

Meer info:  Bert Naarding  
arnaard@hotmail.com

www.culinairassentevoet.blogspot.nl

 

 

Eten & Drinken - Eten en Drinken 28 augustus 2012


Eten en drinken in Assen
 met het AsserJournaal


In het AsserJournaal wordt met regelmaat verslag gedaan van bezoeken aan restaurants in de stad.
Sinds de invoering van de euro is er veel geklaagd over de vooral in de horeca gestegen prijzen. Is er met een modale portemonnee nog wel van een redelijk diner te genieten?

Wat is een redelijke prijs?

Wij gaan uit van een bedrag van €55 voor twee personen voor een diner van drie gangen (soep, hoofdschotel en dessert) met aperitief en bij de maaltijd vier dranken (wijn, bier, frisdrank).

Er wordt beoordeeld op de prijs-kwaliteit verhouding, bediening en ambiance.

 

Na rook- en roetschade Yankee Doodle weer volop in bedrijf


ASSEN –
Na de rook-en roetschade die het familierestaurant Yankee Doodle in juni opliep, konden het afgelopen weekend de deuren weer worden geopend. Een grote schoonmaakactie was nodig om alle roet en rook onschadelijk te maken en het interieur te vernieuwen. Dat heeft negen weken gekost en het moet voor de uitbater plezierig zijn geweest te mogen ervaren dat het publiek de zaak niet was vergeten. 
In januari van dit jaar hebben we aandacht besteed aan het familierestaurant en dat toen met een ruim voldoende beoordeeld. Vanwege de bijzondere aanleiding zijn we voor de tweede maal dit jaar binnen gestapt om de vernieuwde accommodatie te ervaren.

Was er veel veranderd? Niet zo drastisch dat het echt opviel. Wel was de dessert afdeling verplaatst en leek ons iets uitgebreider dan voor de rook. Nieuwsgierig waren we naar de aangekondigde uitbreiding van de menukaart met een ‘Asian’ en een Italiaanse variant en hoopten we verrast te worden. Maar dat viel wat tegen. Het aanbod aan producten was schaars. Wat het Asian buffet betreft misten we de hand van een ervaren Chinese kok.
Bij de afdeling Italia kwamen we niet veel verder dan gebruikelijke pasta’s als spaghetti, tortelini en lasagne met aan het einde van het rijtje een driehoekje  pizza.
Het was op de familiezondag vrij druk, maar de bak(grill) service voor de vleesaanbiedingen verliep vlot en dat was ook zo bij de doorloop langs de buffetten.
Vanwege de heropening was de buffetprijs dit keer 20 euro en daar waren alle dranken bij inbegrepen. Deze aanbieding geldt tot 25 september.
Een zeer vriendelijke prijs.
Geen klagen dus over de Yankee Doodle. 
Het minpuntje dat we menen te moeten aantekenen is de ’achtergrond’ muziek die constant moest worden aangehoord. Het was alleen maar boem-bonk wat te horen viel en dat is alleen maar bestemd voor jongelui die met reuze basespeakers in hun auto de straten en de omgeving met ontelbare decibellen belasten.


Deze ervaring  bracht ons tot

de volgende becijfering:

Prijs/kwaliteit en kwantiteit  7,5
Bediening: 8
Ambiance:  5.5  (voor volwassenen), 8 voor kinderen
Algemene Indruk: 7
Oordeel: Vooral  geschikt voor families (met kinderen) en kinderparties.
Voor volwassenen goede gelegenheid om informeel  smakelijk te eten.


JAN en LENI HOF


Tel. Yankee Doodle: 0592-347256   

 

Eten & Drinken - Eten en Drinken 20 augustus 2012

 

De menukaart was zo volgepropt dat hij bijna onoverzichtelijk was. De gang langs de verschillende buffetten was een openbaring, zo groot was de keus. We verlieten de zaak met een zeer tevreden gevoel en hielden er de wens aan over dat er ooit in onze buurt eens zo’n Buffet Chinees zou komen, al leek dat wel wat hoog gegrepen gezien de uitrusting van The Mandarin.

Wel, De Jasmijn is geen Manderin en zal dat ook nooit worden omdat ons buitenshuis eten aanzienlijk minder frequent is dan bij de Canadezen. Maar om het maar direct te zeggen, De Jasmijn mag er best wezen.
Hoewel niet het veelvoud aan keuzes dat ons Canadese rolmodel  bood, iedereen met een een beetje kennis van de Chinees-Indische keuken biedt komt niets tekort en de Wokafdeling mag er ook best zijn. We kunnen ons niet herinneen of er ook gewokt werd in The Mandarin, maar weten nog wel dat als die er al was, we er geen gebruik van hebben gemaakt, want we zouden er zeker niet aan toe zijn gekomen.

Wat overeenkwam was de wijze waarop een bezoek aan het buffet verloopt.
Als een product aan tafel is genuttigd hoef je voor de volgende rondgang het gbruikte servies niet zelf terug te brengen, want dat wordt door de bediening afgeruimd.

Het succes van en de waardring voor een buffet hangt af van de aanvulling die er wordt gedaan als er lege plekken dreigen. Bij ons zondagbezoek was dat prima geregeld en na het aanhoren van enkele routiniers menen we te mogen schrijven dat dit ook bij De Jasmijn prima verzorgd is. Wat ons opviel was dat zelfs bij een zichtbare drukte de Wokafdeling niet alleen een ruime keus bood, maar ook vlot en klantvriendelijk was. Datzelfde gold ook het bedienend personeel.

Zo’n buffet leent zich niet voor een bechrijving van de verschillene producten.
Daar zijn er te veel van. Wat wel telt is de verscheidenheid en daarvan kunnen we zeggen dat daar niet over te klagen valt. 
Van het scala aan voorgerechten tot aan aan de uitgebreide dessertkeus is alles uitstekend verzorgd.

Wie een beetje creatief is kan een onbegrensd diner samenstellen, dat in een restaurant enige keren meer zou kosten dan men nu als all-in prijs betaalt. Hier staat tegenover dat men de ambiance van een restaurant moet missen en genoegen moet nemen met een eigen rol als zelfbediener die vereist dat er voor elke mieuwe ronde een stukje moet worden gelopen. Maar dat laatste kan ook een voordeel zijn, want daar kan men een paar calorieën aan verliezen, die er door de rondgang langs het royale buffet in niet geringe mate bij komen.

De lezer heeft het al begrepen. De Jasmijn is geen Manderin, maar zolang die er nog niet is wordt dat gemis ruimschoots vergoed door De Jasmijn.

En dat voor een prijs van van 19 tot 21 euro.

Onze nota bedroeg inclusief dranken € 53.


Beoordeling

 

Prijs/kwaliteit en kwantiteit:  9
Bediening: 8
Ambiance:  6/7
Algemene Indruk: 8
Oordeel: Aanbevolen

JAN en LENI HOF

Eten & Drinken - Eten en Drinken 16 augustus 2012

Na grote schade door contai-nerbrand Yankee Doodle geheel vernieuwd weer open

ASSEN – Na twee maanden gesloten te zijn geweest gaat het bekende Amerikaans georiënteerde restau-rant Yankee Doodle op 25 augustus weer open. Het restaurant is helemaal vernieuwd. Niet alleen het interieur werd aangepast en vernieuwd, ook de formule heeft een aanpassing ondergaan.  
Zo kunnen gasten voortaan gebruik maken van het all-in concept, waar de drankjes ook in de prijs zijn begrepen.
Ook het Amerikaans buffet is veranderd. Het is uitge-breid met een Italiaanse en een Chinees/Oosterse corner.
Op 22 juni werd Yankee Doodle aan De Borgstee geteisterd door de gevolgen van een door vandalen veroorzaakte containerbrand naast het pand. Die brand had voor het restaurant enorme gevolgen.
Het interieur was zo aangetast door roet en blus-water, dat het bijna in zijn geheel moest worden vervangen, een karwei dat negen weken in beslag heeft genomen.
__________________________________________
Meer info:www.yankeedoodle.nl.

 

Eten & Drinken - Eten en Drinken 10 mei 2011

'De Moriaan' aan de Toren-laan gaat als  ‘Bij Jaap' nieuwe toekomst tegemoet
Jaap en Trijnie Braaksma
ASSEN –
Wat eerder een Balkan Restaurant en De Moriaan was, heet nu ‘Bij Jaap’. In het fraaie nostal-gische uit 1882 daterende pand aan
de Torenlaan zwaaien nu Jaap en Trijntje Braaksma de scepter. Gezien de reputatie van Jaap, mag worden verwacht dat de kritische restaurantbezoeker er een goed adres in de stad bij heeft gekregen .
Hij kan namelijk bogen op een ruime ervaring, opgedaan in het vroegere  restaurant La Belle Epoque , Onder de Linden (Aduard), De Heeren van Harinxma, landgoed Lauswold te Beetsterzwaag en ‘t Gerecht in Groningen, 
Na altijd voor anderen te hebben gewerkt achtte Jaap Braaksma de tijd genomen op eigen benen te gaan staan en nam samen met zijn Trijntje De Moriaan over.
De basis van het restaurant is gelijk gebleven, maar door de eigen inbreng van het Asser echtpaar moet ‘Bij Jaap’ keukentechnisch meer  uitstraling krijgen; ook de presentatie en ambiance zijn wat aangescherpt. 
“De menukaart is Frans/ Hollands georiënteerd en alle producten komen vers van de leverancier”, laat de restauranteigenaar weten. “We koppelen kwaliteit aan een betaalbare prijs, zodat die verhouding in de juiste balans is”.
Als de buitentemperatuur het toelaat kan ook op het terras voor de zaak worden gedineerd, waarbij de historische Brink en het Drents Museum een fraai decor vormen.
Het restaurant 'Bij Jaap' is van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 17.30 uur geopend.

 

Eten & Drinken - Eten en Drinken 9 januari 2011

Eten en drinken in Assen
 met het AsserJournaal


In het AsserJournaal wordt met regelmaat verslag gedaan van bezoeken aan restaurants in de stad.
Sinds de invoering van de euro is er veel geklaagd over de vooral in de horeca gestegen prijzen. Is er met een modale portemonnee nog wel van een redelijk diner te genieten?

Wat is een redelijke prijs?

Wij gaan uit van een bedrag van €55 voor twee personen voor een diner van drie gangen (soep, hoofdschotel en dessert) met aperitief en bij de maaltijd vier dranken (wijn, bier, frisdrank).

Er wordt beoordeeld op de prijs-kwaliteit verhouding, bediening en ambiance.


De Yankee Doodle informele formule met goed aanbod voor families maar ook andere gasten


ASSEN - De naam zegt het al. Dat moet met Yankee Doodle een Amerikaanse formule zijn. Tien jaar geleden ingevoerd, wel de aandacht getrokken, maar landelijk niet echt aangeslagen. De eerste vestiging in Drachten, dertien jaar geleden, kreeg navolging in Assen en daar is het tot drie maanden terug bij gebleven. Er kwam toen een vestiging in Hoogkerk bij.
Ons eerste bezoek aan de Yankee Doodle vond niet al te lang na de opening plaats. Dat brachten we in gezel-schap van Amerikaanse vrienden, voor wie het buffet- systeem, waar de Yankee Doodle op berust, gesneden koek was, want zeer populair in de VS.
Wij hebben daar, nu ook al weer vijftien jaar geleden, op onze intensieve toer door het grote land,verscheidene keren gebruik van gemaakt en steeds tot grote tevredenheid.
En dat om twee redenen: de buffetten waren altijd zeer royaal uitgemeten en de prijs was naar Neder-landse begrippen zeer, zeer vriendelijk. Amerikanen zijn uit-en-huis-eters en kunnen zich dat vanwege de prijsstelling beter veroorloven dan onze burgers.
(Wij komen hier nog wel eens op terug)
Na dat eerste bezoek volgde enige tijd later een tweede, nu met een echtpaar met twee kinderen. Daarna is er een jarenlange stilte gevallen maar kort geleden hebben we die doorbroken en zijn op een zondag tegen de avond de zaak binnen gestapt om een nieuwe ervaring te beleven.
In de herinnering leefde nog het beeld van een zaak die in de eerste plaats toegespitst was op familiebezoek en gezelschappen en dan met veel aandacht voor kinderen.
De jeugd geniet daar vanwege de jeugdvriendelijk-heid en een passend aanbod van een breed geschakeerde smullerij.
Laten we het maar direct openbaren: krijgen we nog eens wat jeugd op bezoek en het fornuis thuis werkt niet, dan weten we waar we heen moeten. De Yankee Doodle is daar een perfecte plaats voor, die gegaran-deerd dankbetuigingen oplevert.
De volwassen begeleiders hebben ook niet te klagen, want die kunnen zich smakelijk tegoed doen aan een onuitputtelijke reeks van menu-elementen die naar eigen behoefte kunnen worden genuttigd.
In onze laatste Eten en Drinken verhandeling schreven we (wat kritish) over de bijna duurste kaart aanbieding: ‘Zeven soorten vlees van de grill’ met een bescheiden garnituur ad 23 euro per persoon.
Wel, voor dat bedrag kan men bij de Yankee Doodle kiezen uit elf soorten vlees en vis, aangevoerd door een keus uit drie soepen en omgeven door een rijke variëteit aan warme en koude salades en aardappelvarianten en voor wie daar de voorkeur aan geeft verschillende pasta’s.

Het bij een diner behorende dessert kan ook naar eigen inzicht worden samengesteld en kent geen andere grens dan genoeg is genoeg.
Wij hebben met genoegen kunnen concluderen dat wie voortreffelijk en tegen een zeer redelijke prijs in een onconventionele omgeving wil tafelen, bij de Yankee D.  goed uitkomt.
De formule is niet afgestemd op de traditionele restaurantbezoeker en de zakenlieden die een relatie voor een ‘etentje’ uitnodigen. Maar voor hen is overal en elders plek genoeg te vinden, ook in Assen.
Onze lezers hebben het intussen al begrepen. De Yank heeft ons vriendelijk gestemd, ook door de voortreffe-lijke bediening.
Die serveert niet alleen vlot de (niet in de prijs begrepen maar marktconform) drankjes, maar zorgt er ook voor dat de tafel, waaraan wordt gegeten, terwijl de cliënt onderweg is voor een nieuwe gang, steeds weer wordt opgeruimd.
Omdat er veel families met kinderen komen is het onvermijdelijk dat er meer levendigheid is dan in traditionele restaurants, maar er is bij de Yankee Doodle zoveel ruimte, dat volwassenen zonder kinderen daar geen hinder van ondervinden, hebben wij ervaren.
De nota bleef goed binnen onze normen.
We moesten inclusief twee wijn en twee frisdranken 54 euro afrekenen.

Deze ervaring  
bracht ons tot

de volgende becijfering:

Prijs/kwaliteit en kwantiteit  8
Bediening: 8
Ambiance:  6 (voor volwassenen). 8 voor kinderen
Algemene Indruk: 7
Oordeel: Zeer geschikt voor families (met kinderen) en kinderparties
Voor volwassenen goede gelegenheid om informeel  smakelijk te eten.

JAN en LENI HOF

 

 

 

 

 

Eten & Drinken - Eten en Drinken 7 december 2010
 

Eten en drinken in Assen
 met het AsserJournaal


In het AsserJournaal wordt met regelmaat verslag gedaan van bezoeken aan restaurants in de stad.
Sinds de invoering van de euro is er veel geklaagd over de vooral in de horeca gestegen prijzen. Is er met een modale portemonnee nog wel van een redelijk diner te genieten?

Wat is een redelijke prijs?

Wij gaan uit van een bedrag van €55 voor twee personen voor een diner van drie gangen (soep, hoofdschotel en dessert) met aperitief en bij de maaltijd vier dranken (wijn, bier, frisdrank).

Er wordt beoordeeld op de prijs-kwaliteit verhouding, bediening en ambiance.
Er zijn inmiddels vijf Chinese restaurants  bezocht en beoordeeld (terug te vinden in het Archief onder de naam Eten en Drinken)  en we vervolgden met bezoeken aan de bedrijven die een Italiaanse kaart voeren. Ook zaten we Argentijns en Indiaas aan tafel en deden het voor de laatste redensie Gieks..
Zo'n tien jaar geleden bezochten we  de Balkan Grill, die toen nog aan de Torenlaan was gevestigd en later verhuisdd naar de Groningersgtraat.  Een herkennismaking dus, hieronder beschreven 

 

Bezoek aan de Balkan Grill niet om over naar huis te schrijven
ASSEN –
Hoewel we nog steeds over een redelijk werkend geheugenapparaat beschikken staat ons niet in detail bij hoe we het tien jaar geleden gebrachte bezoek aan de aan de Torenlaan gevestigde Balkan Grill gastronomisch hebben ervaren.
Een vergelijk met de visite van nu valt dus niet te maken. Wat we ons nog wel kunnen herinneren is dat we beslist niet ontevreden huiswaarts zijn gekeerd en dat was helaas nu wel het geval. Daar waren een paar redenen voor, hieronder nader uiteengezet.

Beginnen we bij de opener, voor de een Garnalencocktail en de ander een bordje Tomatensoep (vaak gekozen en dus vergelijkbaar met die van de collega’s). Niets op aan te merken, die soep (€ 4.25), vond zij als ervaringsdeskundige. Een plus dus. De garnalencocktail kon er ook best mee door, maar dat mocht ook wel voor de stevige prijs die daar voor moest worden betaald: € 7.95. Huishoudelijke ervaring heeft ons namelijk geleerd dat garnalen best in het budget inpasbaar zijn.

Wat de hoofdschotel betreft maakten we het de kok gemakkelijk. We kwamen uit op de duurste aanbieding: de Balkan plat van € 46.00 (voor twee personen). Dat was eigenlijk boven het door ons zelf opgelegde budget, maar een keertje gevaarlijk leven moet ook eens kunnen.
We waren geïmponeerd door de melding: ‘zeven soorten vlees van de grill’ en wilden dat wel eens beleven.
Nou. Het viel tegen, gezien tegen het licht van de huidige vleesprijzen. Een reconstructie: er zaten stukjes gegrillde kipfilet bij, wat spare-ribs, een wat ons voorkwam als een wat luxe hamburger, en voor ieder een gegrilld worstje ter grootte van een eenhaps Unox cocktailworstje.
Niet zo indrukwekkend dus. Eerder een regel-rechte 
 tegenvaller, mede gezien de prijs.
De plat werd begeleid door een paar sauzen en een bescheiden garnituur van gefrituurde aardappel-schijfjes en wat groente
.
Een ondersteuning, die de zaak niet redde. Als dessert werd gekozen voor een goede Capucino
(€ 2,50), en een Dame Blamche. Die werd in een leuk uitziende prefab creatie opgediend, maar wat moeilijk te verorberen. Ook hier was de prijs aan de stevige kant: € 6,50 en dat deed ons met weemoed denken aan dezelfde witte chocolade dame, die we bij De Stadstuin van Assen voor minder genoten.

De huiswijn staat voor €3,25 op de nota en een (foei, foei) uit een literfles geschonken glas frisdrank voor € 2.. Dat bracht de nota op € 72,45. Dat was 17 uro boven het budget. We hebben het er niet aan af gegeten.

Onze lezer heeft het al begrepen. Het bezoek was geen klaterend succes. De sfeer in de zaak deed ook al niet Balkanachtig aan waardoor onderweg naar huis de gedachte postvatte dat we beter thuis hadden kunnen eten. De afwas hadden we gewoon op de koop toe genomen.
==================================
Deze ervaring  bracht ons tot
de volgende becijfering:

Prijs/kwaliteit en kwantiteit  5 en 6
Bediening: 7
Ambiance:  5,5
Algemene Indruk: 5,5
Oordeel: niet zo enthousiast,

JAN en LENI HOF

Eten & Drinken - Eten en Drinken 13 augustus 2010

Eten en drinken in Assen
 met het AsserJournaal


In het AsserJournaal wordt met regelmaat verslag gedaan van bezoeken aan restaurants in de stad.
Sinds de invoering van de euro is er veel geklaagd over de vooral in de horeca gestegen prijzen. Is er met een modale portemonnee nog wel van een redelijk diner te genieten?

Wat is een redelijke prijs?

Wij gaan uit van een bedrag van €55 voor twee personen voor een diner van drie gangen (soep, hoofdschotel en dessert) met aperitief en bij de maaltijd vier dranken (wijn, bier, frisdrank).

Er wordt beoordeeld op de prijs-kwaliteit verhouding, bediening en ambiance.
Er zijn inmiddels vijf Chinese restaurants  bezocht en beoordeeld (terug te vinden in het Archief onder de naam Eten en Drinken)  en we vervolgden met bezoeken aan de bedrijven die een Italiaanse kaart voeren.
 Dicht in de buurt zit een mediteraan bedrijf, Delfi, dat al vele jaren in Asen thuis is. Ooit waren we  daar eens te gast toen de zaak op de hoek van de Marktstraat was gevestigd.

Een herkennismaking dus.

 

Bezoek Grieks restaurant Delfi stof tot discussie
ASSEN – In een bijna ver verleden brachten we ooit eens een bezoek aan het Grieks restauant Delfi, dat op de hoek van de Marktstraat en de Markt een poging waagde zich een plaats te verwerven binnen de Asser horeca. Wat we ons van dat bezoek herinneren is, dat we toen de enige cliënten waren en niet ontevreden huiswaarts zijn gekeerd.
Waarom dus niet weer eens binnengestapt, nu in de zaak aan de Nieuwe Huizen, die veel meer vierkante meters en dus meer stoelen telt.

Dat is enige vergelijkingsfactor, verder moeten we ons houden bij de recente ervaring, die voor de eerste keer stof tot onderlinge discussie opleverde. Het is onze gewoonte twee verschillende  keuzes te maken om  tot een zo breed mogelijk oordeel te komen. Zo ook hier. Van de royale kaart waarop hoofdgerechten prijken, die in prijs variëren van 14 tot iets boven de 25 euro, koos zij de Rhodos-schotel (€ 13,50) en hij  de varkenshaas van de grill met roomsaus ( € 14,--, voorafgegaan door Soep van het Huis en Griekse kippensoep (beide € 5,--).
De huissoep was lichtelijk kruidig en tomaatachtig, de kippensoep met kleine melkkleurige, kleine stukjes kip, onbestemd van smaak. Niks bijzonders en ook nog opgediend in bescheiden kommetjes, in plaats van in een royaal bord.
De Rhodosschotel werd opgediend in een kleine terrine, was zeer vloeibaar en bevatte een bescheiden hoeveelheid stukjes vlees. Wel lekker, was het predikaat.
De varkenshaas kwam plat onder de grill weg en leek op een gerimpelde zool van een sportschoen. Per abuis was geen roomsaus bijgeleverd maar kruidenboter, een vergissing die vlot werd hersteld. Daardoor  viel  de droge haas nog enigszins weg te werken, maar daar was wel wat extra kauwen voor nodig. Een verkeerde keus dus.
De schotels werden omringd door een kommetje Griekse rijst en gefrituurde dunne aardappelschijfjes, alsmede twee schoteltjes salade, waar geen Grieks accent aan kleefde.
Het geheel zag er te weinig attractief uit om een ‘uit eten zin’ gevoel van te krijgen
.
Dat was ook het geval met de aankleding van de zaak: bescheiden en met weinig mediterane uitstraling.
Nog even het dessert: voor de een een Irish Coffee (€5,50).  Prima. Voor de ander, die in deze vaak als graadmeter telt, een Dame Blanche (ijs met chocoladesaus, € 6,--).
Geen succes. De chocola in een klein melkkannetje was stroperig en liet zich moeilijk met het ook wat taaie ijs mengen, waardoor er een soort spaghetti effect ontstond bij het oplepelen. Moeilijk om zonder morsen naar binnen te krijgen.
Met een glas wijn en twee frisdranken (uit de grote fles en niet zoals het hoort met echte flesjes gepresenteerd) kwam de rekening op € 54,50.
De Delfi-beleving leverde tijdens en na de maaltijd enige discussie op over de inhoud van deze beschrijving. De zij was iets minder kritisch, maar eenstemmigheid was er over de niet materiele zaken. Samengevat: het bezoek aan Delphi was niet meegevallen.
=================================================
Deze ervaring  bracht ons tot
de volgende becijfering:

Prijs/kwaliteit en kwantiteit  7 en 5
Bediening: 6
Ambiance:  5,5
Algemene Indruk: 5+
Oordeel: viel niet mee


JAN en LENI HOF


 

  

Laatste nieuws