woensdag 23 januari

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Diversen 25 juni 2017

Zaken die ons raken

Jakkeren.

ASSEN- Het is al weer heel wat jaren geleden, dat wij voor de eerste keer in Parijs kwamen. Vol verbazing keken we naar het verkeer. Voor de verkeerslichten stonden wel drie rijen auto’s naast elkaar. Zodra het licht naar groen veranderde, ontstond er een soort race tot het volgende verkeerslicht. Daar moest de hele meute weer wachten. Het leek wel een sport om daar maar als eerste te mogen wachten. Gek gedoe vonden we en eerlijk gezegd vinden we dat nog steeds.
Maar nu is deze situatie ook in Assen schering en inslag. Regelmatig maken we gebruik van de Europaweg. De rondweg die nog steeds grotendeels voor stremmingen gespaard is gebleven. Dit in tegenstelling van de verkeerswegen in de binnenstad. 

Die binnenstad mijden we dan ook. Maar ook op de genoemde rondweg is het een jakkeren en jagen geworden. Zodra het kan of geregeld ook als het bijna niet kan, worden we voorbijgesneld door mede weggebruikers. We houden ons zo goed mogelijk aan de toegestane maximum snelheid. Ook dubbele doorgetrokken strepen zeggen deze misbruikers niks, gezien hun gedrag. Bij het volgende verkeerslicht staan we weer netjes naast elkaar te wachten. Het oprijden bij de rotondes verloederd ook in snel tempo. 
Rijdend op de rotondes moeten we regelmatig stevig remmen omdat anderen denken dat ze wellicht meer voorrang hebben en zonder meer de rotonde oprijden. We vinden dat het verkeer de laatste jaren snel in de richting van chaos en brutaliteit schuift. Er gebeuren al meer dan genoeg ongelukken. Maar het gaat van kwaad tot erger denken we. Waarom worden er niet meer kamera’s geplaatst en meer controles uitgevoerd? Mensen die hun rijbewijs kwijt raken door veel te hard rijden mogen van ons ook de auto gedurende de tijd dat ze geen rijbewijs hebben inleveren.

Zo kan het niet doorgaan.

Jaap Bouma.

 

Laatste nieuws