donderdag 13 december

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Diversen 16 juni 2017

 

Zaken die ons raken

De geschiedenis herhaalt zich?

ASSEN- We keken elkaar even aan, toen we het bericht over de ijsbanen in Hoogeveen en Assen lazen. In het Dagblad van het Noorden stond namelijk te lezen dat de subsidie van de Provincie naar Hoogeveen gaat, maar dat Assen ook doorgaat met de plannen voor een ijsbaan. De Gemeente Assen staat ook garant voor 5.000.000 euro, net als de gemeente Hoogeveen, hebben we begrepen. (Waarom wordt dat geld niet beschikbaar gesteld voor roltrappen bij het station. Daar hebben veel meer mensen plezier van.)We menen ons te herinneren dat er eerder ook al een ijsbaan in Assen was. Die ijsbaan is ‘gesmolten’. Dat gebeurde nadat er veel gemeenschapsgeld aan was besteed. Het na veel ellende verkochte complex kreeg nog een zak geld mee denken we te 
Eén ijsbaan kon niet bestaan omdat er te weinig klandizie was, maar kunnen twee ijsbanen op bijna roepafstand, dat wel? Volgens ons zijn er veel te weinig mensen die de entree kunnen en willen betalen om die beide ijsbanen open te houden. Daarom heeft Assen er vermoedelijk allerlei toeters en bellen bij gepoot. Een soort winters speelparadijs.
Hoe het mag heten, is minder belangrijk. Het gaat om de hoeveelheid gemeenschapsgeld die wij als burgers straks weer dreigen te moeten ophoesten. Eerlijk gezegd, hebben wij daar weinig vertrouwen in. We hopen het beste maar vrezen het ergste. We zijn al veel geld kwijt door het ‘spelen’ bij de WMD. De onderliggende ‘stukken’ van dat drama mogen we als burgers niet eens inzien. Dat lijdt onvermijdelijk tot weinig vertrouwen. Met dat minimum aan vertrouwen in ons gemeentebestuur moeten we dit nu maar allemaal over ons heen laten komen. Waar zijn de ‘wijze’ mensen die ons haarfijn komen uitleggen hoe dit allemaal rendabel zal zijn, zonder dat de belasting betalende burgers daar voor opdraaien.

Vertrouwen komt pas na veel duidelijkheid en garanties.

Jaap Bouma.

 

Laatste nieuws