donderdag 13 december

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Diversen 7 juni 2017

Zaken die ons raken

Oma’s.

ASSEN- We keken elkaar vol verbazing aan. Het is weer zover, zei mijn vrouw. We zijn weer de risee van de reclamemakers. We hoorden een omroepachtige stem zeggen: De familie ‘huppelepup’ kan oma afhalen bij de ballenbak. Later hoorden we nog een keer een kinderstem die vroeg: Oma mag ik nu ook even op de trampoline? Weer reclame voor hetzelfde smeersel. Een zalf met bijzondere eigenschappen wil men kennelijk suggereren. We vragen ons af waarom oma’s hier voor schut moeten worden gezet.
Zijn de opa’s  in de beleving van de reclameclowns al dood ? Daar valt dan geen zalf meer aan te strijken of te slijten. Oma’s gaan door het gebruik van die zalf duidelijk kinds gedrag vertonen lijkt het wel.
Als je zoiets in werkelijkheid zou zien, dan komt een opname in een kliniek voor ouderen met mentale problemen dichtbij. Na een indicatie is opname gegarandeerd.
We vragen af waarom voor deze reclame ouderen moeten worden gebruikt. Hebben de jongeren nooit last van spierpijn en ander ongemak?
We denken te weten dat deze kwaaltjes al op vrij jonge leeftijd kunnen gaan beginnen. Verder heeft men kennelijk helemaal niet nagedacht over versleten knieën en heupen en botontkalking  bij ouderen. En dan op de trampoline.
Al met al een reden om het smeersel vooral niet te kopen. Kan leiden tot een vroege vorm van geestelijke aftakeling vermoeden wij. Een op de bijsluiter niet genoemd bijverschijnsel? De reclame op de radio en op de televisie neemt niet alleen in tijd, maar ook in uitingen, soms aanstootgevende vormen aan.

Verlos ons van dit soort reclamemalloten!

Jaap Bouma

Laatste nieuws