zaterdag 22 september

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Diversen 2 mei 2017
 
Zaken die ons raken
Boem, boem, boenke, boenke.

ASSEN- ' Wat voor gebonk' is dat toch, vraagt mijn vrouw. In de woonkamer klinkt een hinderlijk monotoon ‘boem, boem’. De radio staat uit en ook de televisie is niet aan, zeg ik voor de zekerheid. Dan moet het ergens anders vandaan komen is de conclusie. Buiten maar even luisteren. Het wordt volkomen duidelijk. Het komt van de sportvelden. Die sportvelden bevinden zich niet ver van ons huis. Normaliter hebben we niet veel last van de herrie die sportvelden met zich mee kunnen brengen.
Dat hoort ook gewoon bij sport vinden we. Mensen moeten zich even kunnen uitleven.
Een doelpunt of zoiets is kennelijk een emotionele gebeurtenis voor de sporters en voor het publiek. Maar vanmiddag is het niet ‘gewoon’. Misschien is er wel iets bijzonders, zeggen we. We zijn er niet van op de hoogte. Ook is er niet gewaarschuwd, voor de overlast die kan ontstaan, voor zover we weten. Laten we maar even buiten de stad ‘vluchten’, besluiten we. Even geen gedreun van de zware bastonen.
Een heerlijk tochtje gereden door, het in mooie voorjaarkleuren getooide, Drenthe en een deel van de provincie Groningen. Heerlijk ontspannend.
Om goed vier uur weer thuis. Het gebonk en gedreun, vermengd met andere geluiden die men tegenwoordig muziek noemt, klinkt weer door tot in de huiskamer.
Tegen de avond wordt het eindelijk rustig. Nee, buiten zitten is ons op deze manier niet gegund. Binnen is het al hinderlijk.
Je wilt ook niet op alle slakken zout leggen. Ook anderen mogen hun pleziertjes hebben, nietwaar. Maar aan de andere kant is het wel iets dat vragen oproept. Mag dit allemaal zomaar? Is hier vergunning voor gegeven? Zijn de omwonenden officieel op de hoogte gesteld? (wij in elk geval niet.) Nee, ik heb geen klacht ingediend. Hinderlijk blijft het wel.
Moeten sport en hinderlijk harde muziek altijd samengaan?
 
Jaap Bouma.
 
Laatste nieuws