zaterdag 22 september

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Diversen 27 april 2017

Zaken die ons raken

Een nieuwe lente een nieuw geluid?

ASSEN -  ‘Frankrijk breekt met het verleden’ kopt het Dagblad van het Noorden.(24-4-2017) Oude politieke partijen worden minder gekozen.Daarover zat ik wat te peinzen, toen ik mijn vrouw hoorde zeggen dat er nog wat klusjes voor mij klaar stonden. Tijdens die klusjes kun je heerlijk doorgaan met fantaseren is mijn ervaring. Stel je eens voor, dacht ik, dat in ons provinciebestuur het oude gedoe met gekonkel en geheimhoudingen verdwijnt. Dat het stopt met het laten verdwijnen van de miljoenen euro’s.
Misschien dat dan het vertrouwen in dat bestuur, dat nu voor veel mensen op een dieptepunt is aangeland, weer terugkomt. Stel je voor ……
Maar het kan. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. We hebben een ‘tijdelijke’ nieuwe commissaris van de Koning nietwaar. Een man die het klappen van de zweep kent. Iemand met zoveel bestuurlijke ervaring weet ongetwijfeld hoe hij de bezem moet vasthouden om schoon schip te maken. Iedereen gaat weer doen wat nuttig en nodig is voor onze mooie provincie.
Alles wat er gebeurt wordt openlijk met elkaar besproken. Achterkamertjes worden omgetoverd in openbare ruimtes. Iedereen krijgt de juiste informatie. Niet meer ‘Wie het eerst komt die het eerst maalt’. Niet meer geld dat zomaar verdwijnt door het op een hobby lijkend gedoe van een directeur. Of geld dat verdwijnt naar iets wat achteraf en hoog gehalte aan  luchtfietserij blijkt te hebben gehad.
We verwachten veel van onze nieuwe commissaris van de Koning. Maar wie weet ….

Na de lente komt de zomer, toch….

Jaap Bouma.

 

 

 

Laatste nieuws