zaterdag 22 september

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Diversen 25 april 2017

Zaken die ons raken

Sloebers?

ASSEN-  Nu de belastingspullen de deur uit zijn, moet ik het dan maar eens kwijt. Het gaat over het bericht van Post.nl. Twee mensen in de top hadden een bonus verdiend vond men. Maar helaas, de betrokkenen moesten meer belasting gaan betalen. Dat dit kan gebeuren heb ik vroeger wel eens gemerkt. Niet dat ik een bonus kreeg, maar van een salarisaanpassing bleef  soms bitter weinig over. Maar dat zijn de spelregels, zei mijn baas. Daarmee was de kous af. Hier werd een aanvulling gegeven om de belastingafdracht wat te verzachten. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Even via Google gezocht.
De personen waarom het ging/gaat zijn nu niet direct de laagstbetaalde medewerkers bij dit bedrijf. Ze verdienen resp. 410.000 euro en 350.000 euro. Bedragen waar je wel van kunt rondkomen vermoed ik met enige zekerheid. Het plan bestaat om die salarissen geleidelijk nog een ‘beetje’ te verhogen. Het moet uiteindelijk ongeveer 475.000 euro per jaar worden.

Maar tegelijkertijd is men met onderhandelingen bezig  om via de cao te bezuinigen op de arbeidsvoorwaarden voor de ‘gewone’ medewerkers. In hoeverre alles correct is kan ik onvoldoende zeker maken. Maar als er maar een deel van juist is, riekt het nog naar een niet te rechtvaardigende tweedeling.
Ik kan er niks aan doen, maar als ik dit soort verhalen lees, word ik een beetje warm van binnen. Niet van vreugde maar van afschuw. Het wordt weer tijd dat de vakbonden en de medewerkers in de bedrijven extra actief gaan worden. Denk dan ook even aan al die mensen die ontslagen zijn en die van de bijstand moeten leven.

 De echte sloebers zijn….!

Jaap Bouma.

 

 

Laatste nieuws