zaterdag 22 september

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Diversen 24 april 2017

Zaken die ons raken

Honden en katten en zo….

ASSEN-  ‘Het voorjaar in de kop’ noemt mijn vrouw mijn drang om plantjes te kopen voor het kleine stukje groentetuin dat we nog hebben. Dus op naar de grote zaak van Tuinland. In de aanbieding: ‘Drie bakjes met plantjes halen en twee betalen’.
Verbazingwekkend wat zijn er veel mooie bloeiende planten te bewonderen. Je kunt er wel een hele dag rondscharrelen zonder je te vervelen. Een zee van kleuren. Een lust voor het oog en rust voor je gemoed. Maar daar wil ik het nu niet over hebben. We dwaalden verder door de afdelingen.
Er is een looproute en dan kom je overal langs. Slim bedacht. Zo belanden we ook in de afdeling waar spullen voor honden, katten en wat er nog maar meer aan huisdieren te verzinnen valt, uitgezocht kunnen worden. Een overdaad aan voedsel en speeltjes. Een mevrouw stond wat peinzend naar het geheel te kijken. Een wat afwezige en in zichzelf gekeerde blik. U herkent dat wel. ‘Veel spullen nietwaar’, zei ik in het voorbijgaan. Ja, kwam er wat aarzelend uit. Erg veel. Je kunt beter hond of kat in ons land zijn dan mens in de hongergebieden van Afrika, zei ze. Ja, of in een vluchtelingkamp in Syrië of Jordanië wonen voegde ik er aan toe. Een blik van begrijpen. We liepen door. Het genieten van al het moois had ineens een wat ander karakter gekregen.

Dankbaar voor de mogelijkheden hier en verdrietig over de rare wereld waarin we momenteel wonen. Oplossingen kun je niet bewerkstelligen met wat gedoe en geschrijf. Maar je kunt wel even stilstaan en dankbaar zijn voor de situatie waarin wij leven. Voldoende eten voor iedereen en geen directe angst voor bommen en ander oorlogsgeweld.
Een bezoek aan een tuincentrum kan meer betekenen dan het kopen van sla en andijvieplantjes.

Wees tevreden met wat je hebt.

Jaap Bouma.

.

Laatste nieuws