dinsdag 19 juni

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Diversen 6 april 2017

Zaken die ons raken

Nep?

ASSEN. - Eén van de eerste berichten die we vanmorgen tegenkwamen, ging over beïnvloeding van de nieuwsberichten, inbraak in sociale media en dat soort zaken. Verteld werd de ‘Russen’ achter deze activiteiten zitten. Ook in Amerika weten ze er van alles van. De huidige president van Amerika kreunt ‘onder het genot’ van nepnieuws. De media hebben dan zijn woorden niet goed weergegeven of TV beelden zijn gemanipuleerd, beweerd hij. We beginnen ons steeds meer af te vragen wat je dan nog wel kunt geloven.
Zelfs de berichten in de kranten gaan we met argwaan bekijken. Die argwaan wordt versterkt door de berichtgeving over de ‘IJsbaan perikelen.’
Het Dagbladv/h Noorden suggereerde dat de 5.000.000 euro subsidie wel naar Hoogeveen zou gaan. Want de gedeputeerde had gezegd: ‘Wie eerst komt, die eerst maalt.’ Hoogeveen had als eerste een financieel afgerond plan ingediend dat aan de gestelde voorwaarden leek te voldoen. Maar nu komen we weer het bericht tegen dat de gedeputeerde met de ‘molenaarsregel’ iets anders had bedoeld.
Hij bedoelde dat de plannen die eerst binnen kwamen als eerste behandeld zouden worden.
Dat is iets heel anders dan werd gesuggereerd. In Assen kan de ‘woede’ weer even in de kast worden gezet
Ze worden gewoon als tweede in behandeling genomen. Gelukkig zijn daar ook een aantal ‘gezegden’ over.Die luiden:’ Lest best’ en ‘Wie het laatst lacht, lacht het best’. Misschien worden deze gezegdes nog wel eens waarheid.Maar zou die laatste bewering van de gedeputeerde ook weer ‘nep’ zijn?Soms denk ik: Al is de waarheid nog zo snel, de leugen achterhaalt hem wel, en omgekeerd.
Het ijs is wel erg dun.

Jaap Bouma.

 

 

Laatste nieuws