dinsdag 17 juli

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Diversen 11 maart 2017

Zaken die ons raken

Rekenkunde.


ASSEN - Een zucht van verlichting. De lang verwachte brief van de gemeente. Correctie op de rioolheffing voor het komende jaar. Een meevaller van zegge en schrijve negen hele euro’s. Dat betekent dat we één keer de kosten van twee kopjes koffie in het centrum boven water hebben. De parkeergelden moeten we dan nog wel zelf betalen. Maar, ‘wie het kleine niet eert is het grote niet weert’, luidt een gezegde, nietwaar. We mopperen er daarom niet over.
Maar er is iets anders dat ons dat plaagt. Net op deze dag, de dag van de meevaller, horen we dat de bouw van het nieuwe station een ‘ietsje pietsje’ tegen zit.

Boven de geplande 6.000.000 euro bouwkosten komen nog zo’n slordige 2.300.000 euro. Geen bouwer die het goedkoper wil doen zegt de wethouder. Zoiets hoorden we haar zeggen bij de RTV Drenthe. Och, ja voor hen zijn dat maar wat kleinigheden, vermoeden we zo. We halen het wel even uit de reservepot. Daar zit nog wel wat in. (Onze rolrappen?)Kunnen onze ambtenaren nog wel rekenen vroeg mijn vrouw. Na lang nadenken moest ik bekennen dat ik daar ook aan ga twijfelen.
Al die kosten van het verzenden van de correctiebrieven zijn ook niet mals, veronderstellen wij.

Al met al is het een overweging waard dat de rekenmeesters van de gemeente wat bijles in rekenen aangeboden krijgen. Er zijn vast nog wel enthousiaste onderwijzers of andere mensen die daarvoor hebben doorgeleerd, die dit uit pure zorg voor de samenleving vrijwillig op zich willen nemen. (De zorgzame samenleving.) De koffie mag worden vergoed. Wellicht dat we dan met minder missers rekening mogen houden.
Maar eerlijk is eerlijk. Veel verstand van dit soort zaken hebben we niet. Maar zo’n groot verschil is toch te gek voor woorden.

Het zijn wel de burgers die dit moeten betalen! Geld stinkt niet?

Jaap Bouma.

Laatste nieuws