maandag 21 mei

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Commentaar - Persoonlijke Noten 5 maart 2017

Persoonlijke Noten
Niet 'Een beetje' maar OLIEDOM!'

Door keiharde leugen CdK voor altijd uitgerangeerd! Weg vrij voor procinciale enquetes WMD en Sensorcluster

ASSEN - Tenzij er nog iets heel bijzonders gebeurt zijn dit de laatste woorden die ik wijd aan de ex-commissaris des konings Jaques Tichelaar. Hij heeft afscheid genomen en is praktisch uit ons gezichtsveld verdwenen. Voor mij was hij nog voor de vergadering van PS op woensdag toen hij zijn afscheid aankondigde, al uitgerangeerd. Zijn eerder gedane ontkenning op Radio en TV over zijn rol in 'gordijnengate' en de erkenning van een dag later dat hij had gelogen, betekende dat hij daarmee zelf het einde van zijn aanwezigheid in het Provinciehuis aankondigde.
Iemand die zo keihard in het openbaar liegt kan niet meer 'op zijn woord' geloofd worden. Anders dan dat koningin Maxima enige jaren terug over haar Willem Alexander zei dat hij 'een beetje dom' was geweest moet nu worden gesteld dat het wat Jaques Tichelaar betreft nu worden gezegd dat Jaques Tichelaar het predicaat 'oliedom' moet worden opgespeld. Zijn vertrek heeft voor de zuiverheid van de politiek in Drenthe een heel groot voordeel. Hij kan zich nu niet meer bemoeien met zaken als het FOC-project dat hij zo duidelijk in bescherming nam, dat zeker van deze kant het wantrouwen gloorde of dit wel zuivere koffie was. Je hoort wel eens wat en dat voedt die gevoelens. Daar moet je uitermate voorzichtig mee zijn en dat ben ik dan ook altijd geweest. 
Zo heb ik mij bij mijn kritiek op de aanvallen van de ex-CdK op de plaatselijke ondernemers onthouden van de benaming 'de Panda-connectie'. Zowel het Noorder Dierenpark als - om de oude naam nog maar eens te gebruiken: Ouwehands Dierenpark waren indertijd in de race om twee levensgrote Panda's voor enige jaren 'in bruikleen' te krijgen. De heer Tichelaar zette zich in om de blikvangers van het Wereld Natuurfonds naar Emmen te krijgen en de veelvoudig multi-miljonnair Martin Boerhoorn, eigenaar van Ouwehand, deed dat voor zijn bedrijf. Drenthe verloor, maar tussen Jacques Tichelaar en Boerhoorn is zoals uit een krantenartikel viel te lezen een goede persoonlijke relatie ontstaan. Nu is Boerhoorn ook de grote man achter de financiering van het FOC-project. Dat is voor zover ik dat heb kunnen nagaan bij alle discussies over wel of geen FOC nooit ter sprake geweest. Als er over het FOC werd gesproken, was alleen de heer Tom Coronel in beeld.
Ik mag wel zeggen dat ik een fiks aantal jaren in deze contreien heb rondgelopen en met meer dan gemiddelde interesse heb gevolgd wat zich hier afspeelde. Ik had daar niet altijd een goed gevoel bij, zoals ik eerder memoreerde.
Dat een daaruit voortvloeiend wantrouwen een rol gaat spelen lijkt niet helemaal ongegrond. Dat blijkt ook uit de artikelen die de laatste tijd in het Dagblad v/h Noorden met name over de Affaire Tichelaar zijn verschenen.

Het zal mij niet verbazen als binnenkort een 'provinciale enquete' wordt aangekondigd over het reilen en zeilen van en bij de Drentse Waterleiding Maatschappij.Want het mag natuurlijk niet gebeuren dat een affaire waar zo'n veertig miljoen euro  aan Drents geld is verteerd, niet tot op de bodem wordt uitgezocht. Hier hangt de zware geur boven van de riolering waar de WMD zo vertrouwd mee is. Een belangrijk obstakel dat in eerste instantie veel tegenstand had kunnen bieden bestaat namelijk niet meer.
De man die een belangrijk aandeel had in het onder de pet houden van uiterst belangrijke informatie kan niet dwars gaan liggen, want diens rol is uitgspeeld. En dan is er ook nog de gevoelige SENSORCITY affaire waarin het over nog veel meer weggegooid geld gaat. De Raad van Assen kan daar in zijn eerstvolgende zitting werk van maken. Niet wachten maar DOEN!!!

  Jan Hof

 

 

 

   


 

Laatste nieuws