maandag 21 mei

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Sport 13 februari 2017

AVO hield Mid-Fryslân met 33–25 goed op afstand

ASSEN - ,Na de goede wedstrijd van vorige week tegen koploper KVA  wist AVO dat er tegen de friezen ook kansen lagen. In de beginfase bleven beide teams elkaar in de score goed volgen, al was de doelpuntenproductie nog maar matig. AVO speelde ook nu weer degelijk en bij vlagen in een hoog tempo.
n de eerste tien minuten hielden beide teams elkaar nog wel in evenwicht al werd er niet veel gescoord, 6 – 5. Maar AVO wist  de gasten verdedigend steeds beter onder druk te houden. Langzamerhand werden de kansen beter afgerond en zo had AVO de wedstrijd onder controle. Bij de rust stond het toch al 14 – 10 in Asser voordeel. Na de rust kwam AVO het beste uit de startblokken en nam met drie doelpunten direct meer afstand, 17 – 10. In die tweede helft was AVO veel schotvaardiger dan voor de rust, terwijl het Mid-Fryslân kon beteugelen. Het scoreverloop viel steeds gunstiger uit voor AVO. Na 27 – 20 kwamen de Friezen nog weer terug tot 27 – 23 en de gedachten gingen nog even terug naar de wedstrijd in december in Grou toen Mid-Fryslân ons na een ruime voorsprong bijna bijhaalde.
Zondagmiddag g kwam het gelukkig niet zo ver. De Assenaren waren in de slotfase uitstekend op schot en nog zesmaal tegenover twee doelpunten voor de gasten, 33 - 25.
Met dit resultaat staat AVO met nog twee wedstrijden te spelen op een goede plaats. De volgende, (op een na laatste), wedstrijd zal worden gespeeld in Nijverdal tegen NKC “51 op zaterdag 4 maart. Aanvang 18:30 uur.        

 

 

rm Jan Scheepstra  

Laatste nieuws