maandag 21 mei

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Diversen 4 februari 2017

Zaken die ons Raken

Nachtmerrie.

ASSEN. Een zaal met een aantal mensen. De directeur van kende gevangenis keek op zijn horloge. De beul- stond bij de knop en de veroordeelde stond op het valluik. En helder beeld. Ik hoorde remmen piepen en autodeuren slaan. De directeur keek nog een keer op zijn klokje en knikte. De beul drukte de knop in en het valluik opende met een bonzend geluid. De deur van de zaal zwaaide open en iemand verscheen met een wapperend papier in de hand. Stop, stop, er is sprake van een fout, riep hij. Helaas, te laat. 
Naast mij hoorde ik wat gemompel. Ja, riep de man met het papier nog een keer: er is sprake van een fout. De computer is toch gehackt, en de DNA monsters en zo, zijn verwisseld. De veroordeelde is onschuldig. Hij is alleen maar door een rood verkeerslicht gereden. De echte boef loopt nog vrij rond. Die heeft alleen maar een boete gekregen. Onderweg hierheen waren de verkeerslichten door een stroomstoring buiten werking. Ik kon niet vlugger.Wat lig je toch te draaien en te steunen hoorde ik naast. Zwetend werd ik wakker. Ik droomde heel naar, zei ik. Ga eerst maar wat water drinken om goed wakker te worden zei ze.
Al dat gepraat over computers en hacken! Je krijgt er wat van. Toch komen deze dingen soms als boze dromen boven drijven. Hoe kunnen we ons beschermen tegen al die wildgroei bij het overmatig gebruik van de computer, vragen wij ons af. Er moeten toch grenzen en beveiligingen zijn? Waarom zijn die niet verplicht gesteld, voordat je met allerlei voorschriften/opdrachten/verplichtingen komt? Bespaart mij misschien een nachtmerrie.

Onveilig, soms wel vlug en misschien voordelig?

Jaap Bouma.

 

Laatste nieuws