maandag 21 mei

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Commentaar 26 januari 2017

Persoonlijke Noten

Commissaris past na drie blunders in een jaarwel enige bescheidenheid

ASSEN  - Er gebeurt vandaag de dag zo veel om er wat over te zeggen dat het moeilijk is een keus te maken. Neem een man als Donald Trump, met recht en reden een proleet te noemen, waar bladen vol over geschreven kunnen worden en dan in een niet zo gunstige zin. Maar dat doe ik niet, want er is in eigen huis ook genoeg inspiratie te vinden om wat kritische geluiden te laten horen. 

Door omstandigheden zijn we de laatste dagen wat druk bezig met andere zaken die onze aandacht vragen. Daar zult u als het ons gegund is binnenkort wat meer over kunnen horen. Nu bepalen we ons in de herhaling tot een onderwerp waarvan we dachten dat dit in elk geval voorlopig even genegeerd kon worden. Maar helaas! Onze CdK heeft het toch weer gepresteeerd zich in minder gunstige zin te profileren.  Hij had al zijn hand overspeeld met zijn nadrukkelijke bemoeienis met het FOC, daar komt nu weer bij dat hij meende zich te kunnen veroorloven zich in te laten met de samenstelling van een debatgroep die het binnenkort op RTV Drenthe gaat hebben over de aanstaande verkiezingen.
Daar was de leiding van de provinciale omroep natuurlijk niet gelukkig mee en liet weten aan de eis van de CdK namens de Provincie en het Samenwerkingsverband en SNS die het politieke debat zouden financieren, geen gehoor te geven. De stelling 'Wie betaalt, bepaalt' ging hier dus niet op. Prima! Ik heb al enige keren laten weten het optreden van Commissaris Tichgelaar niet te apprecieren.
Ik voel mij nu duidelijk gesteund door het Dagblad van het Noorden dat heeft laten weten absoluut niet gecharmeerd te zijn van de nadrukkelijke bemoeienis met zaken die niet in zijn portefeuille zitten. 

De heer Tichelaar past na drie blunders in een jaar  wel enige bescheidenheid, dunkt mij.

Jan Hof  

 

(ongecorr.)            

Laatste nieuws