maandag 21 mei

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Sport 24 januari 2017

Darters Marsdijkhal 1 hadden grote moeite met De Rietplas maar wonnen en blijven aan kop.

ASSEN - – Een complete offday heeft de darters van de Marsdijkhal 1 maandagavond bijna dure punten gekost. Maar toch werd op bezoek bij De Rietplas 5 in Emmen met 4-5 gewonnen. De Emmenaren begonnen sterk aan de partij en namen verrassend een voorsprong.
Met enige moeite wist Frank Andringa, de Marsdijkhal weer op gelijke hoogte brengen, waarna Peter Marissen er 1-2 van maakte.

Maar de gastheren lieten zich niet van de wijs brengen en wisten in de laatste singlepartij de stand weer gelijk te trekken.
Waar de darters van de Marsdijkhal het hele seizoen al sterk zijn in de koppels, lukte het in Emmen even niet. De Rietplas wist opnieuw een voorsprong te nemen. Het was het teken voor de Assenaren om er nog een schepje bovenop te doen. Eerst was het het koppel Yannick van de Reijen/Frank Andringa dat won, vervolgens deden Marcel Bos en Peter Marissen hetzelfde. Maar in de laatste koppelwedstrijd ging het toch weer mis: 4-4.
Even leek het erop dat de Marsdijkhal het slechte gevoel meenam naar de afsluitende teamronde. Maar na enkele goede scores kwam toch weer de hoop op een zege. En die zege kwam er, dankzij een strakke 86 finish. 
Door de overwinning blijft De Marsdijkhal ongeslagen aan de leiding in de eredivisie. 

Assenaar Marco Bruggemen prikt in Nijkerk nationale B-titel in het bord

ASSEN – Marco Bruggeman uit Assen  heeft het seizoen 2016 bijzonder goed afgesloten. De darter van DC De Marsdijkhal uit Assen wist tijdens het NK darten in Nijkerk de nationale titel in de B-categorie te winnen.
In sporthal Corlaer hadden zich 157 darters voor de B-categorie ingeschreven. Bruggeman begon sterk met twee 3-0 overwinningen. Daarna kende hij enkele lastige wedstrijden, maar toonde karakter.
In de finale trof Bruggeman Johann Brouwer. In een spannende wedstrijd won de Assenaar met 4-3 

Laatste nieuws