donderdag 17 oktober

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Onderwijs 4 februari 2012

Voor schaapskooi Balloo €1200 bijeen

Scholierenproject  Vindent van Gogh ‘Jij de baas’ brengt 3630 euro voor goede doelen op.

ASSEN - Vrijdagmiddag was het eindelijk zover. Het project ‘Jij de baas’ van de brugklassen van C.S.G. Vincent van Gogh Lariks kon worden afgerond. Er werd een presentatiemiddag georganiseerd waarbij de resultaten en opbrengsten gepresenteerd konden worden. Het totaal aan opbrengsten bedroeg maar liefst 3630 euro.

Het meest in het oog springend project was van ‘SOS Schaap’ waarmee vier jonge dames ( twaalf en dertien jaar) met hun mini onderneming twaalf honderd euro voor de schaapherders van Balloo bijeen hadden gebracht.
De herders Albert Koopman en Marianne Duinkerken waren naar Assen gekomen om de cheque in ontvangst te nemen.

Het basisidee van dit project, dat op 28 oktober van start ging was een goed idee te bedenken voor een goed doel. Een aantal goede doelen (o.a. Cliniclowns, WNF, Voedselbank, Educaided) werd  indertijd gepresenteerd en de leerlingen kregen informatie over deze doelen.
Ze hadden daarbij ook de keus, om zelf met een goed doel aan te komen of groepsgewijs of individueel voor een  bestaand doel te kiezen.  Met het opstarten van een soort mini-onderneming, kon het echte werk beginnen.
“Naast de opbrengsten willen we de leerlingen ook laten ervaren  of ze ondernemend zijn en wat er allemaal komt kijken bij het ondernemerschap”, aldus mentor mevrouw Verkade, lerares Handvaardigheid en tekenen.

In de periode tussen de herfstvakantie en februari is er hard gewerkt. Er is muziek gemaakt in de stad, er zijn kaarten gedrukt en verkocht, en er zijn sponsoren gezocht voor sportartikelen. Kortom, er is van alles ondernomen.

De eindresultaten mochten er zijn en stemden dan ook tot ieders grote tevredenheid.


Bijdrage Bert Jippes  

 

Op de foto de dames die aan het Schaapskooi-project hebben gewerkt. Ze worden geflankeerd door de beide schaapherders.

Van links naar rechts: Herderin Marianne Duinkerken, Wietske Strijbis, Charlotte Aling, Arnika Sterken en herder Albert Koopman
Actievoerders  voor de Schaapskooi Ballo

Laatste nieuws