donderdag 17 oktober

AsserJournaal
Uitg. Press Support

Red. Jan en Leni Hof

Tel: (0592) 37 10 17
info@asserjournaal.nl

AsserJournaal
Weather state: zwaar bewolktzwaar bewolkt
WZW
26 km/h
max: 21°C
min: 15°C
Kort nieuws
Onderwijs 18 december 2011

   Actie SOSschaap van start gegaan
Vier leerlingen Csg Vincent van Gogh steunen met mini-onderneming bouw van nieu-we schaMini-ondernemersapskooi in Balloo
ASSEN – Vier ondernemen-de eersteklassers van de CSg Vincent van Gogh dra-gen de kerstgedachte  op een wel heel bijzondere ma-nier uit. Anieka Sterken, Wietske Strijbis, Julia van der Krocht en Charlotte Aling (allen twaalf)  zijn  een mini-onderneming gestart waarin dit tot uiting komt. (op de foto vlnr)Voor de jaarlijkse kerstactie van hun College  moesten de leerlingen een mini onderneming beginnen met als doel  geld bijeen  te brengen voor een goed doel.
Het viertal besloot de wederopbouw van de afgebrande schaapskooi in Balloo als goed doel te bestemmen. Een nieuw onderkomen te steunen voor de Ballooer schapen leek hen goed bij de kerstgedachte passen   Zij namen contact op met de schaapherders Marianne Duinkerken  en Albert Koopman die het een prachtig initiatief vonden  en direct alle medewerking toezegden. En zo kwam de Actie SOSschaap Kerstkaart van de Mini-ondernemerstot stand,
Door ansichtkaarten te laten drukken en te verko-pen in setjes van vier, kon zaterdag de actie van start gaan. Voor de kosten van het drukken werd direct al een aantal sponsoren gevonden. 
De kaarten zijn zeer de moei-te waard. Ze tonen fraai fotowerk van fotograaf Lammert Aling, die dat hiervoor belangeloos beschikbaar heeft gesteld. Het zijn foto’s die het zo typische karakter van het Drentse landschap uitbeelden. Ook zit er werk tussen van de schaapskooi, die hij nog voor de brand heeft gemaakt.
Zaterdag waren de dames al present op de Kerstmarkt op het Koopmansplein waar de eerste kaarten al goed in de markt lagen.
Ze worden in setje van vier  voor vijf  euro’s verkocht. En al Kerstkaart van de Mini-ondernemersdie euro’s komen geheel ten goede aan de nieuw te bouwen schaapskooi in Ballo.
Er blijft nul komma nul  aan de strijkstok hangen, zeg-gen de vier mini-onernemers met nadruk. En dat maakt ook deel uit van de kerstgedachte.

Bijdrage Bert Jippes

meer info
sosschaap@laphoto.nl

 

 

 

Laatste nieuws